Interview: Personal Shopper Suzi

Posted by 23 apr, 2014

suzivasquesdiasBen jij een echte shopaholic en heb jij er altijd al van gedroomd om van shoppen je baan te maken? Suzi wist dat voor elkaar te boksen! Suzi is een trendy vrouw die al 10 jaar werkzaam is als personal shopper. Na al een aantal jaar in een kledingwinkel gewerkt te hebben besloot ze zelf het heft in handen te nemen en voor zichzelf te beginnen als personal shopper. Wil jij ook je brood verdienen met shoppen? Suzi vertelt je er alles over in een leuk interview!

Hi Suzi! Vertel eens iets over jezelf…
Ik ben Suzi en een heel gelukkige vrouw die enorm boft in het leven! Ik ben erg gelukkig met mijn werk als Personal Shopper en heb ernaast ook nog eens een heel leuk gezinnetje!

Je werkt al enige jaren als personal shopper, hoe ben je in deze wereld terecht gekomen?
Ik ben ruim 10 jaar geleden begonnen met dit werk en toen bestond het niet in Nederland. Ik heb het eigenlijk dus helemaal op eigen houtje en op eigen manier gedaan en ingevuld. Ik doe dus precies wat ik leuk vind en waar ik goed in ben! Wel was het spannend om te starten, omdat ik dus ook niet wist of er behoefte was aan een personal shopper in Nederland. Gelukkig bleek het een waar succes!

interview suzi

Wat deed je voordat je personal shopper was?
Ik werkte al 6 jaar als manager bij Mango in Eindhoven. Ik had er een team van 20 meiden onder me. Erg leuk en veel gekwebbel natuurlijk 😉

Hoe zou je jouw eigen kledingstijl omschrijven?
Phoeh.. Ik houd van heel veel verschillende stijlen! Wel moet het altijd nonchalant (“och, ik heb maar wat uit de kast getrokken..”), vrouwelijk, stoer en een beetje ‘off’ (het mag niet teveel kloppen) zijn.

Is een dagje shoppen voor jezelf anders dan voor een klant? Of shop je tijdens het shoppen voor de klant ook stiekem voor jezelf?
Dat laatse vooral 😉 Ik kom natuurlijk overal en pas ook veel aan om te kijken hoe de pasvorm is. Dan ga je regelmatig voor de bijl!

Hoe bepaal je welke kleding bij een klant past?
Dat hangt vooral af van de persoonlijkheid van de klant. Natuurlijk speelt figuur en leeftijd een grote rol, maar om echt een eigen stijl te creëren, moet je van de kleding een soort visitekaartje van de persoon maken. Het zegt dus wie je voor je hebt. Doordat de kleding zo goed bij de persoon klopt, voelt de klant zich zelfverzekerder en straalt ware schoonheid en kracht uit.

Voer je jouw eigen stijl ook door in de kleding van je klanten? Of druk je op een andere manier ‘jouw stempel’ op je werk als personal shopper?
Ik denk zelf niet dat ik een Suzi-stempel heb, behalve dan dat ik iedereen een spiegel voorhoud. Mijn smaak moet ik juist loslaten, anders kun je geen personal shopper zijn denk ik. Maar natuurlijk voelt het lekker als ik eens echt kan kopen wat ik ook leuk vind ;-). Nadeel: ik wil het dan ook allemaal zelf hebben!

Wat doe je als een klant niet tevreden is met het resultaat?
Dan breng ik alle kleding terug en hoeft de klant mij niets te betalen. Dit is in 10 jaar 1 keer gebeurd.

Wat maakt jou anders dan andere personal shoppers?
Ik weet niet hoe andere personal shoppers werken, maar ik hoor wel eens van winkeliers dat zij met anderen samenwerken die een hele hoop meenemen en vervolgens een hele hoop terugbrengen. Ik maak de keuzes heel gericht, meet alles na en vorm een sterke combi, waardoor ik precies koop wat ik nodig denk te hebben en er bijna nooit iets retour komt.

Wat is je favoriete stad om te winkelen?
Ik vind Den Bosch gezellig en ik kan er alles vinden voor mijn klanten. Voor mezelf word ik blij van Utrecht, Antwerpen en de 9 straatjes in Amsterdam. Maar ik kom er weinig aan toe moet ik zeggen…

Heb je ergens nog een ‘verborgen’ winkeltje wat jij aan iedereen zou aanraden?
Hahaha! Nou, in Den Bosch word je waarschijnlijk blij van Casualz in de Vughterstraat voor lekkere hippe dagelijkse outfits en Wishes en Juul vlakbij de Markt voor meer extravagante bijzondere items.

Shoppen wordt – denk ik – door veel mensen gezien als iets ‘oppervlakkigs’. Merk je dit ook in de waardering van jouw beroep?
Nou, als eerste reactie kan ik wel wat vreemde ogen krijgen, maar als ik uitleg wat ik doe en waarom het diep doorwerkt op het gevoel van de klant, snappen de meesten het toch wel hoor. Het zijn vaak de mensen die niet veel om kleding (zeggen te) geven of er geen verstand van hebben, dus maar wat aantrekken.

Kun je een omschrijving geven van jouw gemiddelde klant?
Meestal een vrouw, met druk bestaan; dus vaak een gezin met (kleine) kinderen, drukke verantwoordelijke baan en weinig vrije tijd. Ze weten wie ze zijn en zoeken hun eigen kledingstijl nog, maar hebben niet het inzicht en creativiteit om zelf hun stijl vorm te geven.

Wat vind jij het leukste aan jouw werk als personal shopper?
Dat ik echt iets bijdraag aan het zelfvertrouwen en zelfbeeld van mijn klant, dus hun leven een stukje mooier maak en hun dus gelukkiger.

Wat is jouw droom voor de toekomst?
Ik hoop dat ik dit nog wel een paar jaartjes kan blijven doen, en zoals mijn agenda eruit blijft zien, gaat dat wel lukken!

Heb je tips voor meiden die ook personal shopper willen worden?
Ik merk dat veel meiden mijn vak interessant vinden omdat ze van mode houden. Mode heeft alleen niet zoveel met mijn vak te maken. Het gaat veel meer om mensen. Inzicht in invoelen in mensen is dus veel belangrijker dan de laatste trends. Natuurlijk is het meestal een combinatie, maar ik shop regelmatig kleding die echt niet hip is. Dat moet je dus wel willen!

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar meer? Neem dan kun je ook een kijkje nemen op www.personalshopper.nl. Wat is jouw droombaan? Laat het weten in de comments!

Categories : Fashion, Lifestyle
Comments

Hiya, I am really glad I’ve found this information. Nowadays bloggers publish just about gossip and internet stuff and this is actually annoying. A good blog with interesting content, that is what I need. Thanks for making this web site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

Posted by Harga Xiaomi Mi 4 at augustus 24, 2016

Hiya, I’m really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish only about gossip and web stuff and this is really frustrating. A good blog with exciting content, that’s what I need. Thanks for making this site, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

Posted by Xiaomi Redmi 3 Pro at augustus 24, 2016

Awesome write-up. I’m a regular visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I’ll be a regular visitor for a really long time.

Posted by Xiaomi Redmi 1 at augustus 24, 2016

Hiya, I’m really glad I have found this info. Today bloggers publish only about gossip and web stuff and this is really annoying. A good blog with exciting content, this is what I need. Thank you for making this web site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

Posted by harga suzuki s-cross at augustus 24, 2016

Thank you, I’ve recently been looking for information about this topic for ages and yours is the greatest I have discovered till now. However, what in regards to the bottom line? Are you certain about the supply?

Posted by Business Current Events at augustus 24, 2016

Hello there. I found your website by means of Google at the same time as searching for a related subject, your website came up. It seems good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

Posted by klg pills at augustus 24, 2016

Hiya, I’m really glad I’ve found this information. Nowadays bloggers publish just about gossip and net stuff and this is really annoying. A good site with interesting content, that’s what I need. Thanks for making this site, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

Posted by harga karimun wagon r at augustus 24, 2016

Hey! Would you mind if I share your blog with my facebook group? There’s a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Many thanks|

Posted by Micah Rothgaber at augustus 24, 2016

Hello, I believe your site could be having browser compatibility issues. Whenever I look at your website in Safari, it looks fine however when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues. I just wanted to provide you with a quick heads up! Besides that, wonderful website!

Posted by pokemon go coin generator at augustus 25, 2016

Hiya, I’m really glad I’ve found this info. Nowadays bloggers publish only about gossip and net stuff and this is really irritating. A good website with interesting content, this is what I need. Thank you for making this web site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

Posted by Sasol Learnerships at augustus 25, 2016

My brother suggested I might like this blog. He was entirely right. This post actually made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

Posted by Health at augustus 25, 2016

While I merely want to reveal to you which I’m just young to writing and pretty much loved your work. Very possible I am most likely to bookmark your webpage post . You indeed have impressive information subject. Admire it for telling with us all your url article.

Posted by here at augustus 25, 2016

I just need to show you that I am new to posting and incredibly liked your report. Very possible I am going to bookmark your blog post . You certainly have extraordinary article materials. Value it for sharing with us your own domain report

Posted by my wordpress blogs at augustus 25, 2016

It’s nearly unthinkable to encounter well-advised readers on this matter, still you seem like you comprehend the things you’re covering! Thanks A Lot

Posted by Profile Website at augustus 25, 2016

Hi there. I found your website by means of Google even as looking for a related matter, your website came up. It appears good. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

Posted by nonton movie online at augustus 25, 2016

Hiya, I’m really glad I’ve found this information. Nowadays bloggers publish just about gossip and internet stuff and this is really annoying. A good blog with exciting content, this is what I need. Thanks for making this website, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

Posted by sewa mobil di bali at augustus 25, 2016

It really is nearly close to impossible to see well-informed readers on this niche, fortunately you come across as like you are familiar with what exactly you’re revealing! Regards

Posted by Go Read at augustus 25, 2016

I merely intend to notify you that I am new to wordpress blogging and genuinely loved your post. Most likely I am going to bookmark your blog post . You undoubtedly have stunning article materials. Be Thankful For it for telling with us your favorite internet site information

Posted by my url address at augustus 25, 2016

It’s actually near impossible to see well-advised viewers on this matter, then again you seem like you fully understand those things you’re writing on! With Thanks

Posted by My URL at augustus 25, 2016

It has been surprisingly generous of people like you to provide extensively just what many people could have marketed as an e-book to generate some profit for themselves, especially considering the fact that you could possibly have tried it in the event you wanted. These good ideas in addition worked to become great way to be certain that most people have the identical dream the same as my very own to figure out very much more on the topic of this matter. I think there are several more fun occasions in the future for individuals that see your site.

Posted by Go See at augustus 25, 2016

I simply couldn’t depart your web site before suggesting that I really loved the standard information a person supply to your visitors? Is gonna be back often in order to check up on new posts.

Posted by Wynajem Podnośnika Koszowego Lublin at augustus 26, 2016

Hiya, I am really glad I’ve found this information. Today bloggers publish just about gossip and web stuff and this is really frustrating. A good site with interesting content, that’s what I need. Thank you for making this web site, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

Posted by batu permata at augustus 26, 2016

Hey there. I found your web site by the use of Google at the same time as looking for a related matter, your website came up. It appears to be great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

Posted by download file gratis at augustus 26, 2016

I just need to share it with you that I am new to posting and undeniably cherished your webpage. Very possible I am most likely to save your blog post . You seriously have excellent article blog posts. Appreciate it for share-out with us your very own internet site document

Posted by My Blog at augustus 26, 2016

This is so unbelievably generous of you to make unhampered exactly what some people could possibly have distributed as an e-book to end up making some cash on their own, especially since you could possibly have done it in the event you wanted. Those techniques in addition worked like a fantastic way to be certain that other people have the identical eagerness like my personal own to understand way more in regard to this problem. I’m certain there are lots of more pleasurable times up front for those who looked at your blog.

Posted by my wordpress addr at augustus 26, 2016

It can be near unthinkable to find well-advised women and men on this matter, even though you appear like you know which you’re posting on! Appreciation

Posted by My Blog at augustus 26, 2016

Hi there. I found your site by the use of Google at the same time as searching for a similar topic, your site got here up. It seems great. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

Posted by grosir kaos at augustus 26, 2016

Hiya, I am really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish only about gossip and net stuff and this is really frustrating. A good blog with interesting content, this is what I need. Thanks for making this website, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email?

Posted by pusaka bertuah at augustus 26, 2016

It certainly is almost unthinkable to see well-qualified individual on this content, unfortunately you come across as like you fully understand whatever you’re raving about! Regards

Posted by my web profile at augustus 26, 2016

Awesome write-up. I am a regular visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I’ll be a frequent visitor for a really long time.

Posted by Youtuber at augustus 26, 2016

Awesome write-up. I’m a normal visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I will be a regular visitor for a long time.

Posted by lovina dolphin at augustus 26, 2016

Hi there. I found your site by way of Google while searching for a similar subject, your site came up. It appears good. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

Posted by Lemari-emas.top at augustus 26, 2016

I just have to inform you that I am new to posting and certainly loved your article. Likely I am most likely to bookmark your blog post . You seriously have amazing article material. Appreciate it for swapping with us your web page

Posted by Profile at augustus 26, 2016

Awesome post. I am a regular visitor of your website and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I will be a regular visitor for a really long time.

Posted by 368bet login at augustus 26, 2016

Awesome post. I’m a normal visitor of your web site and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I will be a frequent visitor for a long time.

Posted by ion777 at augustus 26, 2016

It can be mostly unattainable to find well-qualified individual on this niche, unfortunately you appear like you know the things that you’re talking about! Many Thanks

Posted by Continue for more at augustus 26, 2016

Hiya, I am really glad I have found this information. Today bloggers publish only about gossip and net stuff and this is actually frustrating. A good blog with interesting content, that is what I need. Thank you for making this website, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?

Posted by klik4d at augustus 26, 2016

I really desire to reveal to you that I am new to blogging and utterly cherished your review. Probably I am going to save your blog post . You truly have memorable article materials. Be Grateful For it for discussing with us your main blog document

Posted by blog website at augustus 26, 2016

It has been quite strangely generous of people like you giving extensively precisely what numerous people might have offered for sale as an e book to get some dough for their own end, mostly given that you could have tried it in the event you decided. These good ideas also worked like a good way to recognize that many people have similar desire like my personal own to find out a lot more with regard to this condition. I believe there are a lot more pleasant sessions ahead for those who take a look at your site.

Posted by Continue more at augustus 26, 2016

Sorry, the comment form is closed at this time.